Basher (West Coast IPA)

BASHER FINAL PRINT

Hoisann, godtfolk! Long time no see.

De siste bryggene mine har vært noe lignende Killdozer med andre humetyper, så har ikke tatt meg bryet å skrive innlegg om de. MEN…..det var på tide at jeg prøvde meg på West Coast IPA igjen. Jeg har ikke brygget dette siden «nybegynnerstadiet» som brygger, så det var spennende å teste ut med vannjustering og kontrollert gjæringstemperatur.

Her er oppskiften på 40 liter Basher West Coast IPA:

-12kg 2-Row Palemalt (90.2%)
-0.3kg Carahell (2.3%)
-1kg Dextrose/sukker (7.5%) (tilsettes de siste 10min av koking)

17191658_1839838129598248_3977558839826532945_o

Jeg justerte vannet til 41ppm på klorid og 247ppm på sulfat. Det tilsvarer 0,075g pr liter med klorid (CaCl2), 0.324g pr liter med sulfat (CaSO4) og 0.1g pr liter med magnesiumsulfat. Dette gjelder både meske- og skyllevann. Jeg justerte pH til 5.36 med melkesyre. Planen var å justere ned til 5.2, men hadde glemt å kjøpe mer melkesyre. Det tilsvarer 0.2ml pr liter med melkesyre (80%) i meskevannet.

Mesk på 64°C i 60 min og 78°C i 5 min.

17265104_1841254266123301_9161600276628485267_n

Kok i 60min.

Humle/tilsetninger:

-60g Columbus (60min)
-60g Centennial (20min)
-60g Amarillo (20min)
-1 tablett Whirlfloc (15min)
-2ts Gjærnæring (15min)
-100g Amarillo (0min/20min steep på 80°C)
-100g Simcoe (0min/20min steep på 80°C)
-100g Centennial (0min/20min steep på 80°C).

Kjøl ned til 20’ish grader etter steep.

17309208_1841313689450692_616881828222148665_n
Tapp over i gjæringskar igjennom en sil for å tilføre mer oksygen, samt forhindre humlerester i å bli med over i gjæringskaret.

-4 pakker US-05

Gjæres på 19°C i 4 dager, 20°C i 3 dager og 21°C i 7 dager.

Tørrhumling:
-60g Simcoe (7 dager)
-140g Amarillo (7 dager)
-100g Centennial (7 dager)

Jeg har blitt skikkelig paranoid etter at forrige batch ble oksidert, så jeg koblet opp beergunen min og purget med co2 oppi gjæringskaret etter at jeg tilsatte tørrhumlingen.

Cold crash i 3 dager før du tapper over til keg. Husk å purge keggen med co2 før du tapper over, samt dytte ut resterende o2 etter lokket er på. Jeg karbonerte med 1.75bar i en uke (kjøleskapstemperatur).

OG: 1.068
FG: 1.010
ABV: 7.6%

Her er resultatet etter noen dager på keg:

17626674_1849895238592537_2170745989636713382_n

Det ble en veldig lettdrikkelig IPA med lav bitterhet. Det er nok ikke en «typisk» West Coast, men den er forfriskende som F….! Vannjusteringen gjorde at den hadde en «crisp» smak der maltpreget er dempet og humlen dominerer smaken. Selv om jeg er fornøyd, så kommer jeg til å gjøre noen justeringer til neste gang jeg skal brygge den (alltid rom for forbedring). Kommer til å bruke mer bitterhumle, flytte 20min-humlen til 5min, tørrhumle de siste 3 dagene og bruke en litt mer spennende gjær (WLP007 eller noe). I skrivende stund så måtte jeg ta meg et glass for å se hvordan den var. Forfriskende og fruktig! Dette er en perfekt «leskedrikk» til sommeren. Skummelt lettdrikkelig til å være 7.6%, så BEWARE! 😉

18261666_10154256603771595_201470885_o
18236485_10154256603791595_1188116829_o
Bilder tatt mens jeg skrev dette innlegget.

Den har blitt klar og fin, selv om dere «gelatin-folk» kanskje ikke er enig i det 😉

Dette er et av bryggene jeg stiller med på Østfoldmesterskapet, så hvis du er hypp på å smake så kom innom!

På gjensyn 🙂
Skål!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s